Winnaar Jongerenprijs 2009 houdt lezing op NPS9

Winnaar Jongerenprijs 2009 houdt lezing op NPS9

Prof.dr.ir. Michiel Kreutzer, de winnaar van de Hoogewerff Jongerenprijs 2009, krijgt de Jongerenprijs uitgereikt op dinsdag 27 oktober 2009, tijdens het negende Nederlandse Procestechnologie Symposium (NPS9) in Veldhoven. Aansluitend houdt hij een lezing met de titel “Multiphase microfluidics in reactor engineering and analytical chemistry”.

De Hoogewerff Jongerenprijs wordt iedere twee tot vier jaar uitgereikt aan een veelbelovende chemisch technoloog jonger dan 40 jaar, die een opvallende prestatie heeft geleverd op het vakgebied van de chemische technologie. Deze onderscheiding dient als belangrijke erkenning van de kwaliteiten van de betrokkene en als stimulans voor diens verdere carrière.

Prof. Kreutzer is sinds 2008 werkzaam als hoogleraar aan de Faculteit Technische Natuurwetenschappen van de Technische Universiteit Delft. Hij heeft baanbrekend werk verricht op het gebied van de microfluϊdica en transportverschijnselen in capillairen en in bundels van capillairen zoals monolieten, en de toepassingen daarvan in de chemische technologie en de biotechnologie.

NPS9 wordt gehouden op 27 en 28 oktober 2009 in het congrescentrum Koningshof in Veldhoven. De lezing van prof. Kreutzer vindt plaats op dinsdag 27 oktober in het Auditorium en begint om 16.30 uur.

Plaats een reactie