Hoogewerff Fonds

LAATSTE NIEUWS

Print

Termijn voor voordrachten Hoogewerff Jongerenprijs 2012 opengesteld

Publicatie datum: 10 juli 2011

Het bestuur van de Stichting Hoogewerff-Fonds heeft besloten om in 2012 voor de dertiende maal de Hoogewerff Jongerenprijs uit te reiken. De Hoogewerff JongerenĀ¬prijs wordt toegekend aan een veelbelovend onderzoeker, jonger dan veertig jaar. De prijs bestaat uit een geldbedrag van ā‚¬ 5000,= en een zilveren medaille.

Voor iedere toekenning van de Hoogewerff Jongerenprijs wordt een Commissie van Voorbereiding benoemd, bestaande uit een aantal leden van het Bestuur van het Hoogewerff-Fonds en twee externe deskundigen. Bij de selectie van kandidaten wordt ondermeer gekeken naar originaliteit van het werk, wetenschappelijk niveau, innoverend vermogen, productiviteit (o.a. octrooien, publicaties), breedte van het werk, leeftijd, zelfstandigheid en presentatie van de kandidaten.

De Commissie van Voorbereiding bestaat uit de bestuursleden prof. dr. dr.h.c. ir. M.C.M. van Loosdrecht (voorzitter), prof. dr. ir. M.M.C.G. Warmoeskerken, dr. ir. A.J. van Hengstum, en de externe leden dr. ir. P.J. Jansens (DSM) en dr. T. Jongsma (ISPT).

Verdere informatie over de voordracht van kandidaten voor de Hoogewerff Jongerenprijs vindt u hier.

De uiterste indieningsdatum voor voordrachten is 30 september 2011.

De Hoogewerff Jongerenprijs werd in 1973 voor het eerst uitgereikt aan dr. ir. F.C. Eversteyn. De twaalfde Jongerenprijs werd in 2009 toegekend aan prof. dr. ir. M.T. Kreutzer.

Nieuwsberichten